Baggerbedrijf Van Oord bekroond vanwege uniek offshore-project voor Petrobras

 

Baggerbedrijf Van Oord bekroond vanwege uniek offshore-project voor PetrobrasTerugVan Oord Offshore krijgt de prestigieuze Dutcham Trade Award 2010-2011 toegekend voor beste bedrijfsprestatie in Brazilië. Het Nederlandse baggerbedrijf ontvangt de trofee voor de succesvolle bijdrage aan de Braziliaanse offshore-sector.

Bij gelegenheid van de ceremonie op 17 mei in São Paulo was de Nederlands-Braziliaanse Kamer van Koophandel unaniem in haar oordeel. De eerste prijs behoorde onmiskenbaar toe aan Van Oord voor hun uitdagende en unieke project in de Rio Negro-rivier vlakbij de stad Manaus.

Begin dit jaar voerde Van Oord met succes een offshore steenstortproject uit voor twee gaspijpleidingen van Petrobras Oil & Gas. Beide pijpleidingen op de bodem van de Rio Negro, de grootste zijrivier van de Amazone, werden door middel van steen gestabiliseerd.

Namens het Nederlandse bedrijf, dat in Rio de Janeiro gevestigd is, nam projectmanager Bert Bouwmeester de trofee in ontvangst. “Dit is niet alleen een groot compliment voor Petrobras en Van Oord, maar ook voor alle andere betrokken bedrijven in Brazilië. Bij dit pilotproject stonden we voor de uitdaging om in een nieuw land en in een nieuwe omgeving aan het werk te gaan. En natuurlijk ook om stortwerken te verrichten in een lastige rivier als de Rio Negro, die voortdurend aan verandering onderhevig is.”

Bij de jaarlijkse Dutcham Trade Award werden nog twee andere Nederlandse bedrijven beloond met een tweede en een derde plaats. Fugro Subsea Services voor de aanleg van een nieuwe bouwplaats, waaruit een grote betrokkenheid bij de opkomende Braziliaanse markt spreekt, respectievelijk Royal Dutch Shell voor de omvangrijke prestaties in de jaren 2010 en 2011.