BCTN versterkt binnenvaart in North Sea Port

BCTN, de grootste uitbater van ‘inland container terminals’ in Nederland en België, neemt North Sea Port op in zijn netwerk. De terminaloperator gaat North Sea Port dagelijks bedienen met binnenvaartschepen en sluit zo aan bij de zeehavens Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge.

BCTN versterkt positie van North Sea Port.
Foto, North Sea Port.

Het groeiende belang van North Sea Port in het vervoer van containers via binnenvaart is ook BCTN niet ontgaan. De groep speelt met zijn terminals in Nederland en in België een sleutelrol in het containerverkeer tussen de grote zeehavens en hun achterland. “Dat zo’n bedrijf North Sea Port opneemt in zijn netwerk is een belangrijk signaal”, zegt CEO Daan Schalck.

Meer lading op binnenvaartschepen

“North Sea Port komt bij ons op gelijke voet te staan met de andere grote zeehavens in Nederland en België”, zegt Joop Mijland, Managing Director van BCTN. “Dat kan rederijen, verladers en goederenontvangers verder stimuleren om lading van de weg te halen en op het binnenschip te zetten.” Inmiddels zijn wij de grootste Nederlandse en Belgische ’inland terminal’-groep met terminals in het Nederlandse Alblasserdam, Den Bosch, Nijmegen, Roermond en Venray en Beringen, Geel en Meerhout in België. “Wij beschikken over een dagelijkse verbinding van deze terminals met Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge. We voegen daar nu North Sea Port aan toe.”

“De aanwezigheid van BCTN verhoogt het aantal bestemmingen en verbindingen die wij als haven via de waterweg kunnen aanbieden. Dit draagt ook bij aan de bundeling van lading, wat de ecologische voetafdruk van het transport verkleint. Kiezen voor North Sea Port wordt voor bedrijven nog iets meer de juiste beslissing”, voegt Daan Schalck daar aan toe.

North Sea Port zet in op meer duurzaam transport

North Sea Port zet hard in op het aanbieden van duurzame transportoplossingen en op de verschuiving van wegvervoer naar binnenvaart. Deze binnenvaart neemt vandaag al ruim de helft van het goederenverkeer tussen de haven en haar achterland voor haar rekening. Het containervervoer zit hierbij stevig in de lift. De binnenvaart neemt vaak het voortouw, al laten spoor en zeevaart zich niet onbetuigd. Het aantal binnenvaartschepen die de containerterminals in Gent, Terneuzen en Vlissingen aanlopen, neemt toe. Steeds meer havengebruikers kiezen voor de waterweg om hun containers aan of af te voeren en zo de files op de weg te omzeilen.