EVD en maritieme sector gezamenlijk op de Chinese markt

Op maandag 1 maart jl. hebben EVD, vereniging Holland Marine Equipment (HME) en de Nederlandse Consul Generaal te Guangzhou een samenwerkingsafspraak met betrekking tot het project Holland Product Promotion ondertekend, dat de maritieme industrie zal helpen haar positie te verstevigen in de sterk groeiende Chinese scheepsbouwmarkt. 


De samenwerking kent een uniek karakter vanwege de centrale rol van de brancheorganisatie, het gebruik van het netwerk van de EVD en de inschakeling van de diplomatieke posten in China. Deze aangeboden diensten komen bovenop het pakket van de reeds bestaande dienstverlening ten bate van de exportbevordering.


De essentie van het project Holland Product Promotion is dat de overheid het Nederlandse aanbod in het Chinees op internet aanbiedt en via intensieve webmarketing in China bekend maakt. De informatie op het internet leidt de Chinese bedrijven aldus zonder vertaaldrempels naar het Nederlandse aanbod. Vragen van Chinese potentiële klanten worden opgevangen via het netwerk in China van EVD en het Ministerie van Buitenlandse Zaken en vertaald doorgeleid naar de bedrijven.


Het project zal de kosten die ondernemers moeten maken om de belangrijke Chinese markt te betreden aanzienlijk verlagen. Op de dag van de ondertekening hebben zich al 12 maritieme toeleveranciers aangemeld en de verwachting is dat dit aantal snel zal groeien. Andere brancheverenigingen hebben ook reeds belangstelling getoond voor deze sectorale samenwerkingsafspraak met de EVD.


Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met EVD, afdeling Holland Promotie, dhr. J.L. Susanna (T : (070) 77 87 158 of E: [email protected]). Voor aanmeldingen vanuit de maritieme sector kunt u contact opnemen met Holland Marine Equipment, Nadine The, projectmanager China (T: (010) 44 44 333 of E: [email protected]).

Bron: HME, 10-03-2004;