Flitsbezoek van Bravenes aan Rotterdam

Het valpijpschip de Bravenes van Van Oord is vanmorgen vertrokken uit de Alexiahaven op de Maasvlakte 2. Gisteravond heeft het schip een aantal tests uitgevoerd. Bravenes is de laatste aanwinst in de vloot van Van Oord en een uniek exemplaar, want de Bravenes kan op drie verschillende manieren stenen installeren.

Namelijk via een valpijp door de moon-pool, via een valpijp over de zijkant of via een tremiepijp over de zijkant. Dankzij deze derde methode kan het schip nu steen heel dicht in de buurt van offshore-platforms (zoals monopalen) storten. Valpijpschip Bravenes tilt innovatie op het gebied van steenstorten naar een hoger niveau.

Doop op 21 mei in Rotterdam
Het schip is gebouwd op de Zhejiang Shipyard in Ningbo, China en werd in december 2016 tewatergelaten. Afgelopen maanden lag het schip aangemeerd in Schiedam voor installatie- en afbouwwerkzaamheden. Over twee weken keert de Bravenes terug naar Rotterdam, want op Pinkstermaandag 21 mei wordt het schip feestelijk gedoopt bij de Cruiseterminal aan de Wilhelminakade in aanwezigheid van genodigden. Van Oord grijpt deze gelegenheid tevens aan om het 150 jarig jubileum van de onderneming te vieren.


View on Twitter.