Groen licht voor fusie HISWA Vereniging en RECRON

In 2019 gaan Hiswa Vereniging – ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport en Recron, brancheorganisatie voor recreatieondernemers, voorbereidingen treffen voor een fusie. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Hiswa en van Recron hebben alle leden groen licht gegeven voor de fusie De nieuwe organisatie Hiswa-Recron wordt per 1 januari 2020 opgericht.

Het jaar 2019 wordt gebruikt om alle voorbereidingen te treffen die nodig zijn voor de fusie.

Geert Dijks, directeur van de Hiswa Vereniging, wordt straks ook directeur van de nieuwe vereniging Hiswa-Recron. “Samen maken we ons sterker voor de toekomst. Recron en Hiswa hebben veel gemeenschappelijk en vullen elkaar op onderdelen goed aan. Beide merken staan goed bekend: Recron vooral bij de overheid en Hiswa vooral bij consumenten. Recron heeft een groot ledenvolume en is sterk in lobby. Hiswa heeft veel expertise op het gebied van marketing, promotie, productontwikkeling en waterbeleid. Er komen straks drie afdelingen: een afdeling Recreatie & Leisure, een afdeling Jachtbouw & Watersport en een afdeling Beleid & Advies waar specialisten samenwerken op het gebied van sociaal beleid, juridisch advies, productontwikkeling, trainingen en ledenvoordeelprogramma’s”, aldus Dijks.

Binnen de afdelingen zijn er mogelijkheden voor het organiseren van bedrijfsgroepen en commissies met eigen werkprogramma’s. Zoals voor kampeerbedrijven, groepsaccommodaties en buitensportbedrijven, en ook voor jachtservicebedrijven en het superjachtcluster. Het merk Hiswa blijft overeind. Bijvoorbeeld voor de erkenningen en certificeringen van bedrijven en personen. En ook voor de beurzen en exportprogramma’s als de Hiswa Holland Yachting Group.