Holland terug van counterdrugsoperaties

Thuiskomst

Zr. Ms. Holland is na een succesvolle inzet van 4 maanden in het Caribisch gebied vanochtend de thuishaven Den Helder binnengelopen. Daar werd het schip opgewacht door familie, vrienden en collega’s.

Het schip verbleef als stationsschip voor de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied. Naast maritieme presentie, was de belangrijkste taak het uitvoeren van counterdrugsoperaties. Hiervoor werd de Holland de afgelopen maanden veelvuldig ingezet, voor zowel de marine als voor de Kustwacht Caribisch Gebied.

Cocaïne
Een opvarende van de Holland wordt innig begroet door zijn geliefde. Foto: Ministerie van Defensie

Tijdens 3 acties onderschepte het patrouilleschip 680 kg cocaïne, werd de smokkel van nog eens ruim 3.200 kg cocaïne verstoord en 8 verdachten opgepakt en overgedragen aan de autoriteiten. Er werden 44 schepen gecontroleerd op veiligheid, illegale migratie, het naleven van milieu- of visserijregels. Zr. Ms. Holland kwam ook 2 maal in actie om 5 zeevarenden in nood bij Curaçao en Aruba te helpen. In totaal heeft de Holland de afgelopen maanden 22.000 zeemijlen afgelegd.

Patrouilleschepen
Zr. Ms. Holland is een van de 4 nieuwe, flexibel inzetbare patrouilleschepen, de zogenoemde ocean-going patrol vessels, van de marine. Het 108 meter lange schip is wereldwijd inzetbaar voor uiteenlopende taken: van kustwachttaken, rampenbestrijding, counterdrugsoperaties tot piraterijbestrijding.

Meer… Defensie