Iedereen kan investeren in Tocardo’s getijdenstroomcentrale

  • binnenland

De Oosterschelde getijdenstroomcentrale van Tocardo is sinds november 2015 operationeel. De ontwikkeling (R&D) en realisatie van de Oosterschelde centrale is gefinancierd met eigen middelen van Tocardo en subsidies. Nu de langjarige operationele fase begint wil Tocardo een obligatielening uitgeven om enerzijds eigen middelen vrij te maken voor de ontwikkeling en realisatie van nieuwe duurzame energieprojecten en anderzijds om iedereen te kans te bieden om te investeren in een groener Nederland. 

Volgens Tocardo is de obligatielening interessant voor iedereen die gelooft in een duurzame toekomst en op zoek is naar een investering met een groen rendement. Obligatiehouders investeren rechtstreeks in de getijdenstroom centrale en ontvangen jaarlijks een rente van 6,0%. Na 5 jaar wordt de investering terugbetaald. Alle details zijn te vinden op www.duurzaaminvesteren.nl

De productie van de centrale zal stapsgewijs worden opgevoerd om de komende 15-20 jaar duurzaam in de elektriciteitsbehoefte van uiteindelijk ca. 1.000 huishoudens te voorzien. De Oosterschelde getijdencentrale van Tocardo is op dit moment de grootste operationele, commerciële getijdenstroomcentrale ter wereld.

 

 

 

Related news

List of related news articles