Jan De Nul koopt offshore installatie schip van MPI en crew gaat mee

Jan De Nul neemt het offshore installatie schip ‘MPI Discovery’ over van MPI, samen met de bemanning en een aantal MPI-medewerkers. Jan De Nul en Vroon Group hebben hiervoor een contract ondertekend. Jan De Nul investeert hiermee verder in zijn offshore windactiviteiten. 

“Jan De Nul Group voerde al verschillende offshore windprojecten in Europa uit. Om onze expansie in Europa, maar ook wereldwijd verder te ondersteunen investeren we verder in onze middelen om offshore windprojecten uit te voeren. De MPI Discovery gaat onze positie op de markt aanzienlijk versterken,” zegt Philippe Hutse, Offshore Director Jan De Nul Group.

Specificaties van de MPI Discovery
Het offshore installatieschip MPI Discovery is gebouwd in 2011, en is speciaal ontworpen om offshore windturbines en funderingen te transporteren en te installeren. De belangrijkste kenmerken van de MPI Discovery zijn de hijskraan met een hijsvermogen van 1.000 ton, een hulpkraan van 50 ton, een maximale werkdiepte van 40 meter, een draagvermogen van 6.000 ton en accommodatie voor 112 personen. Het schip is 140 meter lang en is uitgerust met zes poten om zichzelf boven het zeeniveau te tillen en te werken zonder enige impact van de golven.

Offshore windexpertise van Jan De Nul Group
Onlangs kondigde het bedrijf de toekenning van de bouw van het offshore windmolenpark Northwester 2 in België aan, een project dat in juni 2019 van start zal gaan. En eerder dit jaar nog lanceerde Jan De Nul Group zich als eerste Europees bedrijf op de Aziatische offshore windmarkt met de ondertekening van meteen twee grote offshore windprojecten in Taiwan: het Formosa 1 Phase 2 OWF project in opdracht van Formosa Wind Power Co. en het Changhua OWF project in opdracht van Taiwan Power Company.