Jan De Nul scoort 3e offshore wind opdracht in Taiwan

  • binnenland

Jan De Nul Group heeft zijn 3e offshore wind contract binnen gehaald in Taiwan. Het contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van jacket funderingen en onderzeese kabels voor het Formosa 2 windturbinepark. Het Formosa 2 project van Macquarie Capital Ltd. en Swancor Renewable Energy Company Ltd. krijgt een totale capaciteit van 376MW, met 47 Siemens turbines van 8MW. De jacket funderingen komen in waterdieptes tot wel 55 meter voor de westkust van Taiwan.

Het Formosa 2 windturbinepark volgt op de Changhua en Formosa 1 Fase 2 contracten, momenteel in aanbouw. Formosa 2 zal meer dan drie keer de capaciteit hebben van die overige twee windparken.

Jan De Nul Group gaat de funderingen ontwerpen, bouwen en installeren. Voor de onderzeese kabels zorgt de groep voor het ontwerp, het transport en de installatie. De bouwwerkzaamheden gaan in 2020 van start. Tegen eind 2021 moet het windturbinepark operationeel zijn.

Drie offshore windturbineparken in Taiwan
Het Formosa 2 windpark bevindt zich op 3,8 tot 9,5 kilometer van de kust en op 40 zeemijl van de haven van Taichung, in de provincie Miaoli (Noordwest-Taiwan). Het Formosa 1 windpark met een totale capaciteit van 120MW ligt ernaast. Het Changhua windpark met een capaciteit van 109,2MW bevindt zich verder naar het zuiden.

Jan De Nul Group is al sinds 1995 actief in Taiwan met diensten voor de offshore olie- en gasindustrie, alsook met baggeractiviteiten in de grootste Taiwanese havens Taipei, Taichung, Kaoshiung en Mailiao. Dankzij de lange en betrouwbare aanwezigheid van de groep in de regio, kan Jan De Nul Group beroepen op een uitgebouwd lokaal netwerk voor de uitvoering van het Formosa 2 project.

Ondertekeningsceremonie in Taiwan. Foto, Jan De Nul.
Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten