Nederlandse Paralympische zeilers varen nog geen landenkwalificatie op WK IFDS

  • binnenland

De zeilers van de paralympische Delta Lloyd Kernploeg scoorden in Halifax (Canada) minder goed dan gehoopt tijdens de IFDS World Championships. Dit WK telde mee als kwalificatie-event voor deelname aan de Paralympische Spelen in Rio 2016. Doel was Nederland in beide klassen te kwalificeren.
Tegenvallende resultaten
2.4mR zeiler Barend Kol eindigde op een 15de plaats. In de Skud-18, een voor Nederland nieuwe Paralympische klasse, eindigden de teams Vera Voorbach / Jan-Rein van Esseveld en Rolf Schrama / Sandra Nap op een respectievelijk zevende en tiende plaats. Resultaten die Nederland geen kwalificatie opleverden. In de Skud-klasse gingen de eerste vijf landen door. Nederland viel net buiten de boot met een overall zesde plek.

Wedstrijdervaring en bootgevoel
Coach Ronald van Vianen: “Het doel was het land te nomineren in beide klassen. In de Skud 18-klasse zijn we net begonnen, afgelopen mei verschenen we pas voor het eerst aan de start van een regatta. We weten nu waar we staan. Daar is mee te leven. In de 2.4mR hadden we beter moeten scoren.
Feit is dat we met stevige wind goed mee kunnen komen, maar met minder wind ontbreekt bij ons nog het bootgevoel en de wedstrijdervaring onder dergelijke omstandigheden. We moeten dit evenement goed evalueren voordat we ons plan voor 2015 maken. Het volgende landenkwalificatie-evenement is het WK 2015 in Melbourne, Australië.”

Meer… IFDS Worlds 2014

Related news

List of related news articles