No Limit naar Dubai voor ’s werelds grootste baggeraar

Het Belgische bedrijf, Jan de Nul heeft No Limit Ships opdracht gegeven voor de bouw van een No Limit. Deze No Limit wordt uitgerust met alle benodigde voorzieningen om peilwerkzaamheden te verrichten in Dubai.

Dubai heeft een eilandengroep voor de kust van Dubai bij Jan de Nul besteld. De eerste fase van dit project bestaat voornamelijk uit baggerwerkzaamheden en wordt verricht door baggerboten. Voor continue peilverrichtingen was Jan de Nul op zoek naar een snel, flexibel schip dat nagenoeg geen diepgangbeperkingen kent.

De Nul had een eisenpakket waaraan het peilschip moet voldoen. De Nul kwam bij het Groningse bedrijf No Limit Ships uit en heeft een No Limit besteld: relatief klein en wendbaar schip; geringe diepgang; veiligheid; snelheid; ervaring met bodemonderzoek; snelheid van peilen; en multifunctioneel inzetbaar. In geval van calamiteiten kan een No Limit snel ter plaatse zijn. Tevens kan het schip als personeelstender ingezet worden indien nodig.

No Limit Ships start begin dit jaar met de bouw van het schip en naar verwachting wordt deze eind 2007 opgeleverd.

Het is niet de eerste keer dat No Limit Ships voor offshore werkzaamheden bouwt. In 2005 is een No Limit gestart met peilwerkzaamheden voor de Rotterdamse haven. Begin 2007 wordt een No Limit geleverd aan Geoplus, een bedrijf in Groningen dat hydrografisch onderzoek gaat verrichten in Noord-Nederland. “Voor No Limit Ships is deze order wederom een bevestiging dat een No Limit niet alleen voor de pleziervaart inzetbaar is maar zeker ook interessant is voor de professionele markt”, aldus de directeuren Albert Keizer en Piet Wierenga.

No Limit Ships bv

No Limit Ships bv gevestigd in Groningen (NL), ontwikkelt en produceert veilige motorjachten, te weten de No Limit, Citation 1250 OK en de Blauwe Stad 8.80. Ieder type schip heeft haar eigen functionaliteiten en mogelijkheden. No Limit Ships bouwt schepen voor zowel recreatieve- als professionele doeleinden. Raadpleeg de website voor meer informatie www.nolimitships.com

Bron: www.nolimitships.com, 16-01-2007;