Pieter van Oord nieuwe CEO Van Oord nv

De aandeelhouders van Van Oord hebben op 6 november 2008 directeur drs. P. (Pieter) van Oord (47) benoemd tot CEO. In deze functie volgt hij zijn neef ing. Jac.G. (Koos) van Oord (62) op die met pensioen gaat.

Koos van Oord is 37 jaar actief geweest in het bedrijf, waarin de familie Van Oord meerderheidsaandeelhouder (51%) is. Van 1995 tot 2008 was hij voorzitter van de directie. In zijn bestuursperiode is Van Oord uitgegroeid van een middelgrote onderneming met een omzet van EUR 180 miljoen in 1995 tot één van de marktleiders in de wereld met een omzet van bijna EUR 2 miljard.

Pieter van Oord is afgestudeerd als econoom aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie heeft hij enkele jaren gewerkt voor Van Ommeren (Vopak) in de Verenigde Staten. Vervolgens is hij in dienst getreden bij Van Oord, waar hij al veertien jaar actief is. Hij heeft gewoond en gewerkt in het Verenigd Koninkrijk en Dubai. Ook heeft hij leiding gegeven aan de wereldwijde offshore-activiteiten van Van Oord. In 2007 is hij toegetreden tot de directie. Pieter van Oord: ‘De onderneming Van Oord gaat door op de ingeslagen weg. Ons uitgebreide investeringsprogramma in nieuw materieel ter waarde van EUR 1 miljard is een tastbaar bewijs van ons vertrouwen in de toekomst.’

Het directieteam van Van Oord bestaat uit drs. P. (Pieter) van Oord, voorzitter, drs. A.J. (Arjan) van de Kerk RA, P.H.G. (Peter) de Ridder en Ing. J. (John) van Herwijnen, die per 1 mei 2009 terugtreedt in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Van Oord zijn 4.500 gepassioneerde mensen die wereldwijd werken aan oplossingen voor de wereld van morgen. Oplossingen voor de uitdagingen van vandaag: klimaatverandering, het vervoer van goederen over de wereld en de behoefte aan olie en gas. Baggeren, kustwaterbouw en dienstverlening aan de offshore-industrie zijn de kernactiviteiten. De betrokkenheid bij prestigieuze projecten als The Palm en The World in Dubai en Maasvlakte II in Nederland zijn het toonbeeld van kennis en kunde. Een uitgebreid investeringsprogramma zorgt voor een moderne en gespecialiseerde vloot.

Bron: Van Oord, 07-11-2008;