Van Oord realiseert intranet voor 4.500 (offshore) medewerkers in Office 365

Van Oord Marine ingenuity

ETTU, specialist in productiviteitsverhogende SharePoint en Office 365 oplossingen, heeft een nieuw intranet gerealiseerd voor Van Oord, wereldwijd actief als aannemer van bagger-, waterbouw- en offshoreprojecten. Het nieuwe intranet is gerealiseerd op basis van Office 365 (SharePoint Online) en Microsoft Azure.

Van de 4.500 medewerkers bevinden zich ongeveer 2.500 medewerkers op schepen en locaties wereldwijd. Van Oord realiseerde een nieuw intranet om de mogelijkheden voor interne communicatie te vergroten en kennis en informatie centraal beschikbaar te stellen.

Met het nieuwe intranet in Office 365 kunnen de medewerkers van Van Oord eenvoudig en digitaal informatie raadplegen, ook op de vloot van meer dan honderd schepen. Naast standaard intranet functionaliteiten zijn er ook nieuwe toepassingen gerealiseerd, waaronder een kaart met de positie en aanvullende informatie van alle Van Oord schepen in Bing Maps. Voor de weergave van het intranet aan boord op de schepen wordt er gebruik gemaakt van een ‘light versie’ en een speciale technologie die het internetverkeer comprimeert en lokaal opslaat.

Piet Vink, mede-eigenaar van ETTU: “Van Oord heeft met haar nieuwe intranet in Office 365 gekozen voor de nieuwste technologieën om samen te werken. Medewerkers kunnen nu overal kennis en informatie met elkaar delen. De medewerkers reageren erg positief op het nieuwe intranet en wij zijn trots dat Van Oord gekozen heeft voor ETTU bij de realisatie van dit vernieuwende intranet in Office 365.”

Tijdens het jaarlijkse Congres SharePoint op dinsdag 23 september 2014 zal Lotte van Doorn, projectleider bij Van Oord, een presentatie verzorgen over de realisatie en totstandkoming van het intranet. Meer informatie over deze presentatie vindt u op www.ettu.nl.