Vattenfall daagt maritieme contractors uit tijdens offshore wind conferentie Rotterdam

  • offshore energie

Foto: Vattenfall, Chris Laurens

Internationaal ontwikkelaar Vattenfall overweegt bij toekomstige offshore windprojecten haar strategie ten aanzien van aannemers aan te passen. Vattenfall is betrokken bij verscheidene offshore windproject in vijf Europese landen en heeft tot nu toe de meeste werkzaamheden rond de aanleg van de windparken uitbesteed aan contractors. Het bedrijf onderzoekt de mogelijke voor het verbeteren van de contract startegievoor haar toekomst projecten. Dit zei Wybran Jansen, Offshore Procurement Manager van Vattenfall Offshore Wind gisteren tijdens de Offshore WIND Installation and Maintenance Conference in Rotterdam.

Met haar opgebouwde ervaring in het ontwikkelen van windparken op zee is Vattenfall in staat om bepaalde risico’s zelf te managen. Het bedrijf onderzoekt nu de mogelijkheden om bijvoorbeeld staal, kabels en het benodigde materieel zoals installatieschepen apart te contracteren. Jansen benadrukte dat Vattenfall dit alleen overweegt voor zaken waarvan het bedrijf zeker weet dat het voldoende ervaring heeft opgebouwd om deze interfaces te managen. Jansen daagde tijdens zijn presentatie de offshore gemeenschap uit om na te denken over de vraag wie het meest geschikt is om bepaalde taken uit te voeren. Ook zei Jansen dat de potentie wordt onderzocht voor het aangaan van toekomstige langdurige samenwerkingsverbanden , in plaats van voor elk nieuw project een nieuwe tender te moeten uitschrijven.

De presentatie van Vattenfall maakte deel uit van de derde editie van Offshore WIND Installation and Maintenance. De conferentie is een product van Navingo BV en bracht ruim 100 offshore professionals bijeen in het Scheepvaart en Transport College te Rotterdam. Aan de conferentie was een product display area gekoppeld. Onder andere Seaway Heavy Lifting, Hytorc, Alstom en Jansen Venneboer namen hieraan deel.

Meer informatie op www.owimconference.com

 

 

Related news

List of related news articles