Verwonder jezelf tijdens Dutch Technology Week

DutchTechnologyWeek2013

Wie de toekomst vandaag al wil beleven, kan terecht op de Dutch Technology Week (DTW) in Brainport Regio Eindhoven. Van 18 tot en met 24 mei zijn de laatste technische snufjes en slimme producten te zien, die snel tot het alledaagse leven gaan behoren. De derde editie van de DTW draait om het thema ‘Week of Wonders’ en wordt op 19 mei officieel geopend door Minister Kamp, tijdens het ‘Smart meets Smart’ event.

Tijdens de Dutch Technology Week maakt het publiek een verrassende ontdekkingstocht langs de wonderlijke wereld van de techniek. Brainport Regio Eindhoven biedt tijdens deze dagen een bruisende mix van activiteiten. Hightech bedrijven, onderwijs- en top researchinstellingen openen gedurende de week hun deuren. Er zijn onder meer seminars, workshops, lezingen, meeloopdagen, quizes een challenges voor jong en oud. In totaal gaat het om vijftig evenementen, vaak op locaties met een vermaarde technologische historie. Onder De Lichttoren, op de High Tech Campus Eindhoven, de Automotive Campus te Helmond en nog veel meer aansprekende locaties in de regio.

WOW-factor
Tijdens de ‘Week of Wonders’ kan het brede publiek, samen met professionals, studenten, scholieren en andere techniekliefhebbers, kennismaken met de WOW-factor van technologie. De afsluitende High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 24 mei biedt een kijkje in de keuken van bedrijven en laboratoria die normaal voor het publiek gesloten zijn. In de regio Brainport zijn zeven ‘hotspots’, bereikbaar met gratis busvervoer, waar de laatste technologische ontwikkelingen zijn te zien op het gebied van gezondheidszorg, mobiliteit, energie, materialen en voedselproductie. Zo kan het publiek kennis maken met Stella, de eerste gezinsauto op zonne-energie, of de operatierobot waarmee chirurgen vijf keer preciezer kunnen opereren dan met hun eigen handen. Het zijn dit soort staaltjes van vernuft waar onderzoekers en bedrijven trots op zijn. Dat gevoel willen ze graag delen, evenals hun passie voor de techniek waarmee een duurzame wereld dichterbij komt!

Uitdagend, creatief en vermakelijk
Maar de DTW laat ook zien dat technologie uitdagend, creatief en vermakelijk is. Evenementen als Night of the Nerds, Quiz Night XL, DTW Youth Quiz, Talent meets Top en de Eureka! Cup trekken duizenden deelnemers die hun kennis op de proef willen stellen en de handen uit de mouwen willen steken. Andere wervelende publiekstrekkers zijn de TU/eXperience Publieksdag van Technische Universiteit Eindhoven en Autotech op de Automotive Campus in Helmond.

Kansen en uitdagingen voor professionals
Dit jaar is Brainport Regio Eindhoven door Financial Times bestempeld als topregio met het beste investeringsklimaat in Europa, na Londen en Helsinki. Het DTW programma biedt aansluitend hierop ook op zakelijk vlak een reeks interessante events zoals de Venture Day (investeerders maken kennis met select aantal kansrijke startende en groeiende ondernemingen), de kick-off meeting van NextOEM (hightech accelerator programma voor kansrijke technologiebedrijven in de regio) en kennisbijeenkomsten rond thema’s als ‘Innoveren met de juiste strategie’.

Brainport Regio Eindhoven trekt veel studenten, talenten, kenniswerkers, technici, ondernemers en investeerders van over de hele wereld aan en biedt daarmee volop kansen voor jongeren en jonge professionals – van alle opleidingsniveaus – om in deze boeiende, wonderbaarlijke wereld aan de slag te gaan. Tijdens de DTW kan een breed publiek kennismaken met de mogelijkheden die Brainport en technologie in haar algemeenheid te bieden hebben wat betreft opleidingen, onderzoek en werk. De DTW onderstreept daarmee met al haar activiteiten dat technologie voor iedereen binnen handbereik ligt!

Meer… Dutch Technology Week