VIDEO: Ørsted start bouw onderhoudsbasis voor windparken Borssele in Vlissingen

De Deense energiereus Ørsted is in de Buitenhaven van Vlissingen gestart met de bouw van de onderhoudsbasis voor de windparken Borssele 1 en 2. Dinsdag 11 december heeft Ørsted de eerste paal van de onderhoudsbasis voor hun windparken in Vlissingen de grond in geschroefd. Vanuit deze basis worden beide windmolenparken gebouwd en onderhouden. De windparken zijn goed voor 752 MW en liggen 23 kilometer ver van de kust. Als de windparken op zee klaar zijn, is de basis goed voor 50 tot 100 medewerkers. Lees verder onder de video.

Bouwbedrijf Cordeel bouwt de onderhoudsbasis, een duurzaam gebouw vol zonnepanelen dat meer elektriciteit oplevert dan het gebruikt. Het pand zal een oppervlakte van 2.100 vierkante meter hebben. De basis dient onder meer voor het onderbrengen van de coördinatie van de bouw van de windparken en de onderhoudswerkzaamheden op zee, de voorbereiding van activiteiten op zee en bemanningstransportboten, en kleine mechanische werkzaamheden. Er komen ook steigers voor vier bemanningstransportboten.

North Sea Port heeft uitstekende infrastructuur en ervaring

Ørsted ondertekende voorheen al met North Sea Port een overeenkomst voor de locatie van de onderhoudsbasis. North Sea Port heeft in Vlissingen een uitstekende infrastructuur en veel ervaring op het gebied van windenergie op zee.

De krant PZC van 11 december ging in een buis mee de grond in, voor de toekomstige generaties.