Zeilmakers zijn positief over de markt

Zeilmakers zien de industriële orders met 12% stijgen. De totale markt stijgt met gemiddeld 8,75%. Dit zorgt voor een positieve stemming onder de zeilmakers. 

De industriële markt stijgt met 12%, de particuliere markt met 10%, de watersport markt met 9%. De woordvoerder van de branchemonitor en eigenaar van de zeilmakerij Bootzeil, Michiel Stokman: ‘Ik zie steeds meer bedrijven serieproductie naar Nederland terughalen, aldus Stokman. Voor de toekomst verwachten de zeilmakers dat de groei ook in 2016 en 2017 door zal zetten. Deze verwachting is gebaseerd op de bevindingen van 35 zeilmakers die bijgedragen aan de branchemonitor.

Zeilmakers zien dat bedrijven en particulieren steeds meer online bestellen zodat een bezoek aan de zeilmakerij niet nodig is. Dit gaat met name om alle standaard hoezen en zeilen. Slimme websites en applicaties maken het mogelijk het product direct visueel zichtbaar te maken en makkelijk te bestellen. De branchemonitor laat zien dat 40% van de totale omzet via online kanalen gegenereerd wordt. De verwachting is dat dit in 2016 nog hoger zal zijn.