Marineschip vertrekt vanaf Marinedagen naar Cariben

Marineschip Zr.Ms. Zeeland vertrekt zaterdag vanaf de Marinedagen en Sail Den Helder naar het Caribisch Gebied. Het schip lost daar Zr.Ms. Van Amstel af als stationsschip en zet zich de komende maanden in voor counterdrugsoperaties, kustwachttaken en eventuele humanitaire hulpverlening.

Een bijzonder vertrek met tienduizenden bezoekers
Te midden van tienduizenden bezoekers neemt de bemanning van Zr.Ms. Zeeland voor 4 maanden afscheid van haar thuisfront. Terwijl de bezoekers getuige zijn van verschillende demonstraties en een kijkje kunnen nemen aan boord van de marineschepen of bij de mariniers, bereidt de bemanning zich voor op een echte inzet in het Caribisch Gebied.

FRISC-rubberboten en een maritieme NH-90 gevechtshelikopter aan boord
Zr.Ms. Zeeland is uitgerust met twee snelle FRISC-rubberboten, een maritieme NH-90 gevechtshelikopter en een speciaal guard team, bestaande uit mariniers die andere schepen kunnen boarden. In het Caribisch Gebied stapt er nog zogenaamd ‘Law Enforcement Detachement’ van de Amerikaanse kustwacht aan boord.

Zr.Ms. Zeeland volgt het fregat Zr.Ms. van Amstel op
Het marineschip Zr.Ms. van Amstel keerde onlangs terug in de thuishaven van Den Helder, na in het Caribisch Gebied vier keer een grote lading cocaïne onderschept te hebben. De bemanning ruimde ook olieresten op aan de noordkust van Curaçao.

Photo:

Related news

List of related news articles