Nieuwe samenwerking voor all-in offshore windaanbod

De Nederlandse bedrijven Hollandia Offshore en Croonwolter&dros Marine & Offshore gaan een samenwerkingsverband aan, met als doel om exploitanten van offshore windparken een ‘compleet pakket’ aan te bieden. Dat maakten de bedrijven dinsdag bekend. In een toelichting stellen de partners dat ze daarmee inspelen op de marktvraag naar een totaalaanbod.

“Er is een sterk ecosysteem van leveranciers, onderaannemers en aanbieders van diensten ontstaan. Doordat alle nodige specialismen dicht bij elkaar aanwezig zijn, kan dit cluster zeer efficiënt op de internationale markt opereren”, zegt managing director Nico Noorlander van Hollandia Offshore. “Aangezien de investeringen in de olie- en gasindustrie de laatste jaren sterk zijn teruggelopen, heeft dit cluster de focus gelegd op buitenlandse offshore windparken. Daarin is het succesvol. Nu volgt de Nederlandse markt, die zich op dit moment fors ontwikkelt.”

Aco van de Ven van Croonwolter&dros sluit aan: “De offshore windmarkt wordt volwassen en consolideert. Exploitanten gaan graag in zee met partijen die hele projecten aankunnen, zodat ze één aanspreekpunt hebben voor de staalconstructies en de technische installaties.

De offshore windmarkt is momenteel vol in beweging. Ook op de Noordzee worden verschillende offshore windparken aanbesteed en in gebruik genomen.