Spoor bij Rastatt nog zeker 4 weken dicht

Het spoorwegbedrijf Deutsche Bahn zegt nog zeker 4 weken nodig te hebben om de versperring van het spoor bij Rastatt op te lossen, zo meldt Nieuwsblad Transport. Daar is sinds 13 augustus geen goederenvervoer meer mogelijk over het spoor vanwege een aardverschuiving die zich voordeed tijdens de aanleg van een spoortunnel. Dit traject is een van de belangrijke spoorlijnen voor het Europese goederenspoorvervoer. 

Volgens branchevereniging Koninklijke BLN-Schuttevaer is het gebruik van binnenvaart een oplossing voor de versperring in het Rijndal bij Rastatt in Baden-Württemberg.

Vertragingen kunnen oplopen tot 4 dagen, waardoor de supply chain van verladers, vervoerders en consumenten in de problemen komen. Erik Schultz van branchevereniging Koninklijke BLN-Schuttevaer: “De binnenvaart is snel inzetbaar en kostentechnisch een zeer interessant alternatief. De binnenvaart heeft goede verbindingen van Basel en Hamburg naar Rotterdam en zou een groot deel van het transport dat nu stilstaat over kunnen nemen.”

Binnenvaart groener dan vrachtwagen
Volgens de branchevereniging ins de binnenvaart ook een beter alternatief dan vrachtvervoer over de weg. Als alle Nederlandse goederentreinen met de vrachtwagen vervoert moet worden zou het om zo’n 7.000 vrachtwagenladingen per week gaan, dan is de binnenvaart een groenere oplossing voor het probleem.