VIDEO: Wethouder Fahid Minhas lanceert ‘Offshore Valley’ in Schiedam

Wethouder Fahid Minhas lanceerde dinsdag Offshore Valley tijdens de Offshore Energy Beurs 2018. Offshore Valley is het uithangbord dat de dynamiek van de Schiedamse havens het beste weergeeft. Sinds jaar en dag voorziet een sterk cluster van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven in de Schiedamse havens de internationale offshore-industrie van hoogwaardige kennis, innovatie en materialen.

Offshore Valley maakt volgens onderzoek van de Erasmus Universiteit met meer dan 50 bedrijven en 2.000 ingenieurs deel uit van een van de meest complete maritieme offshore hotpots in de wereld. Wethouder Minhas: “Het is geweldig om te zien met hoeveel energie alle partijen onderling samenwerken aan de gebiedsontwikkeling van de Schiedamse havens. De combinatie van innovatieve digitale ontwerpprocessen en de daadwerkelijke afbouw en onderhoud maakt dit gebied uniek. Hier wordt innovatie gemaakt en daar hoort vanaf nu een sterke naam bij. Samen maken we Offshore Valley!”

Gebiedsontwikkeling Schiedamse havens
Het bedrijfsleven, partners, omwonenden, betrokken instanties, het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Schiedam spelen gezamenlijk in op de gebiedsontwikkeling met een omvangrijk investeringsprogramma van 22 miljoen euro. Denk daarbij aan het verbeteren, verduurzamen en innoveren van de bereikbaarheid, het verbeteren en veiliger maken van de infrastructuur, samenwerkingen op het gebied van technisch onderwijs, kennis en innovatie en het waarborgen van een goede leefomgeving.