Windpark Slufterdam krijgt nieuwe windmolens

  • binnenland

Nuon en Eneco zijn gestart met de voorbereidingen voor het vervangen van de huidige windmolens van windpark Slufterdam. De 17 windmolens van het windpark ten zuidwesten van de haven van Rotterdam maken plaats voor 14 moderne windmolens die veel efficiënter zijn. Het vermogen groeit van 25,5 MW naar 50,4 MW. De werkzaamheden gaan ongeveer een jaar duren. Naar verwachting zijn de nieuwe molens begin 2019 in bedrijf.

Als de nieuwe windmolens begin 2019 in bedrijf zijn, wekt windpark Slufterdam genoeg stroom op om jaarlijks circa 50.000 huishoudens van duurzame energie te voorzien, ruim twee keer zoveel dan in de oude situatie. De windmolens die nu gedemonteerd worden hebben 15 jaar gedraaid.

Het streven is om iedere week 2 windmolens af te breken en de bestaande funderingen te slopen en vervolgens de infrastructuur voor de nieuwe molens aan te leggen.

Niet alle windmolens zijn al aan het einde van hun technische levensduur. Sommige molens kunnen op een andere plek nog schone energie opwekken.

Related news

List of related news articles