Zr. Ms. Holland vrijdag terug in thuishaven Den Helder

Het patrouilleschip Zr. Ms. Holland keert vrijdag 17 februari terug in haar thuishaven in Den Helder. Ruim 5 maanden is het schip ingezet in het Caribisch gebied. Het schip onderschepte in deze periode ruim 280 kilo cocaïne en verleende noodhulp aan Haïti dat was getroffen door de orkaan Matthew. Voor deze noodhulp ontvangt de bemanning uit handen van de Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, vice-admiraal Rob Bauer, de ‘Herinneringsmedaille voor Humanitaire Hulpverlening bij Rampen’ uitgereikt.

Het marineschip vertrok op 4 september 2016 voor haar taak als stationsschip in het Caribisch gebied. Naast de verleende noodhulp in Haïti, was de belangrijkste taak het uitvoeren van counterdrugsoperaties en kustwachttaken voor zowel de Koninklijke Marine als de Kustwacht Caribisch gebied.

Orkaannoodhulp aan het zwaar getroffen Haïti
De bemanning van Zr. Ms. Holland bereidde zich voor het vertrek in hoog tempo voor op het bieden van orkaannoodhulp aan het zwaar getroffen Haïti. Samen met Zr.Ms. Pelikaan transporteerde de Holland 450 ton aan hulpgoederen naar de kustgebieden van Haïti. Tijdens deze inzet heeft Zr.Ms. Holland zich voornamelijk gericht op het verlichten van menselijk lijden en het leggen van een goede basis waarop andere hulpverleningsorganisaties verder kunnen bouwen.